AKSARAY / MERKEZ - Yeşilova Şehit Nazmi Mengi Anadolu Lisesi

May

OKULUMUZ 11/A SINIFI ÖĞRENCİLERİ SINIF REHBER ÖĞRETMENİ FERDİ GÖV İLE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KAPSAMINDA TOPLUMA HİZMET İÇİN KASABAMIZIN PARABAŞLI MAHALLESİNDE BUNULAN CAMİNİN TEMİZLİĞİNİ YAPTILAR. TEMİZLİĞE ÖNEM VEREN DİNİMİZİN "TEMİZLİK İMANDAN GELİR." HADİSİ ŞERİFİ İLE ÖĞRENCİLERİN KİŞİSEL VE TOPLUMUN ORTAK ALANLARININ TEMİZ TUTULMASININ ÖNEMİ ÖĞRETİLMESİ AMAÇLANMIŞTIR.

Nis

OKULUMUZDA ERKEK ÖĞRENCİLER ARASI DOSTLUK MAÇI YAPILDI. KURULAN KARMA KADROLAR İLE YAPILAN MAÇTA BAŞTA OYNAYAN ÖĞRENCİLERİMİZE VE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.

Nis

OKULUMUZDA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMALARI YAPILDI. KUTLAMA DA ÖĞRENCİLERİMİZ GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE YÖNELİK KONUŞMALAR YAPTILAR. MECLİSİN AÇILMASI İLE KAZANILAN DEMOKRASİ VE CUMHURİYET İLKELERİNİN ÖNEMİ ÖĞRENCİLERE ANLATILDI. OKULUMUZ TARİH ÖĞRETMENİ ÖMER FARUK KARAAĞAÇ TARİHSEL SÜREÇ VE CUMHURİYET HAKKINDA BİLGİLENDİRME KONUŞMASI YAPARAK TÖREN SONLANDIRILDI.

Nis

AKSARAY İL MÜFTÜLÜĞÜNÜN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU "MEHMET AKİF ERSOY VE İSTİKLAL MARŞIMIZ" KONULU RESİM YARIŞMASINDA 11/A SINIFI ÖĞRENCİMİZ SUDENAZ ADAK DERECEYE GİREREK İL 3. OLMUŞTUR. OKUL MÜDÜRÜMÜZ TARAFINDAN ÖĞRENCİMİZE PLAKET VE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ. ÖĞRENCİMİZİ TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

Mrt

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA VE ÇANAKKALE ZAFERİ PROGRAMI OKULUMUZDA, ZAFERİN ÖNEMİNİ ANLATAN METİN OKUNMASI,ŞİİR DİNLETİSİ VE ORATORYO GÖSTERİSİ İLE YAPILDI. ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ, PROGRAMDA EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI OKULUMUZDA M.AKİF'İ TANIMAK VE İSTİKLAL MARŞI'NI ANLAMAK ÜZERİNE ÇEŞİTLİ ŞİİRLER, YAZILAR VE ORATORYO GÖSTERİSİ İLE YAPILDI. İLDE DÜZENLENEN LİSELER ARASI "MEHMET AKİF ERSOY VE İSTİKAL MARŞIMIZ" KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA 2. OLARAK DERECEYE GİREN ÖĞRENCİMİZ CANSU KOÇAK'A OKUL ADINA TEŞEKKÜR BELGESİ VE PLAKET TAKDİMİ İLE PROGRAM SONLANDI. DERECEYE GİREN ÖĞRENCİMİZE İLDE DÜZENLENEN PROGRAMDA ÖDÜLÜ AKSARAY VALİ YARDIMCISI SAYIN ŞEYMA POLAT BALAK TARAFINDAN TAKDİM EDİLDİ. DERECEYE GİREN ÖĞRENCİMİZİ TEBRİK EDER PROGRAMIN HAZIRLANMASINDA EMEĞİ GEÇEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

Aksaray ili genelinde düzenlenen Dilimiz Kimliğimiz Projesi kapsamında Şubat ayı içerisinde Deyimler ve Atasözleri konusunda, bilen oturur etkinliği, hatırlatma etkinlikleri, pano düzenlenmesi ve okul içi resim yarışması yapıldı. Yapılan etkinliklerde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

İl genelinde saat 11.15 de düzenlenen deprem tatbikatı okulumuzda başarı ile uygulandı. Öğrencilere deprem anında ve sonrasında yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Mrt

Okulumuzda Jandarma Personelleri tarafından Jandarma mesleği, eğitimi, okulları sınavları hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.

Şbt

Aksaray ili genelinde düzenlenen Dilimiz Kimliğimiz Projesi kapsamında Ocak ayı içerisinde Kaşgarlı Mahmud'un Divanu Lugati't Türk eseri okumaları, bilen oturur etkinliği, hatırlatma etkinlikleri, pano düzenlenmesi ve okul içi deneme yarışması yapıldı. Yapılan etkinliklerde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

Aksaray ili genelinde düzenlenen Dilimiz Kimliğimiz Projesi kapsamında Aralık ayı içerisinde Mehmet Akif'in Safahat kitabı okumaları, bilen oturur etkinliği, hatırlatma etkinlikleri, pano düzenlenmesi ve okul içi kompozisyon yarışması yapıldı. Yapılan etkinliklerde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuza ayağı ve kalçası kırık halde sığınan yavru köpeğin tedavi ve bakımı okulumuz Değerler Eğitimi Kulübü sorumlu öğretmeni Hülya Gazioğlu ve kulüp öğrencileri tarafından üstlenildi. Köpeğimizin tedavileri veteriner hekim tarafından gerçekleştirilirken öğrencilerimiz tarafından barınması için alan hazırlandı. Sorumluluk, sevgi, canlılara ve çevreye duyarlılık değerleri kapsamında tüm öğrenci ve öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuzda sınıflar arası bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmaya 9/A, 11/A, 12/A ve 12/B sınıfları katılımıyla yapıldı. Yarışmayı 12/A sınıfı öğrencileri Sevgi OL, Hasret Hüzün ÇORAPCI ve Dilşat ÜNÜVAR kazandı. Kazanan öğrencilerimize karne günü törende hediyeleri Okul Müdürü Halil İbrahim YANIK tarafından verildi. Bilgi yarışmasının hazırlanması sürecinde emeği geçen öğretmenlerimize ve bilgi yarışasına katılan öğrencilerimize teşekkür eder, kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuzda 20.12.2023 tarihinde 12. sınıf öğrencilerimize Aksaray İli genelinde uygulanan "Kazanım Değerlendirme Sınavı" yapıldı.

Kas

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Hülya GAZİOĞLU ve öğrencilerimizin katkılarıyla resim atölyemiz yenilendi. Emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.